header 2019

Bijgewerkt tot en met 17 juli 2020.

Deze pagina wordt vanaf heden niet meer actief bijgehouden. Onderstaand blijft zoals het is.

Bij wijzigingen worden leden per email geïnformeerd.

PER 1 JULI IS HET CLUBHUIS WEER OPEN, MAAR HOU ALTIJD 1,5 METER AFSTAND.

DE TOERTOCHTEN EN WEDSTRIJDEN GAAN PER 1 JULI WEER DOOR.

ZIE STRANDREGLEMENT VOOR NADERE REGELS.

------------------------------------------------------------------(0)---------------------------------------------------------------

PER 15 JUNI

Het toilet is per 15 juni weer geopend. De noodverordening van 15 juni geeft hier ruimte voor.

Alle gezamenlijke activiteiten van 2020 zijn geannuleerd.

Mogelijk per 1 juli meer versoepeling.

PER 1 JUNI

Op grond van de noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam van 29 april is dagverblijf van 7:00-22:00 uur op jachthavens weer toegestaan.

Daarom is het Catpoint-terrein per 30 april weer opengesteld voor dagrecreatie. Leden kunnen zelfstandig gaan werken aan hun catamaran of gaan zeilen.

1 juni : Terrassen van de horeca mogen open, doch terrassen van sportverenigingen mogen pas open als eind juni blijkt dat dit mogelijk is. Als het kan pas na 1 juli.

Per 11 mei is het toegestaan om samen te sporten, mits de 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Dit overeenkomstig het Protocol Verantwoord Sporten van de NOC*NSF, welke op 9 mei akkoord is verklaard door de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Catpoint heeft besloten om vooralsnog niet open te gaan onder dit protocol, aangezien dit aanzienlijke belasting geeft voor de club. Daarnaast is het varen met tweemans-boten nog niet akkoord. Er wordt daarom enkel gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot dagrecreatie. Het clubhuis, omkleedruimte, toilet en terras blijven gesloten.

Toertochten en wedstrijden zijn vooralsnog niet toegestaan tot 1 september. HET CLUBGEBOUW IS NOG GESLOTEN, aangezien het hebben van een gedeelde sanitaire voorziening nog niet is toegestaan.

Voorwaarden voor de openstelling van het terrein zijn wel:

1) Blijf zoveel mogelijk thuis. Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis.

2) Houd 1,5 meter afstand. Ook zoveel als mogelijk op de catamaran tijdens het zeilen. Het strand is groot genoeg, geef elkaar ruimte.

3) Gedeelde sanitaire voorzieningen blijven gesloten. Het clubgebouw is dus gesloten.

4) Samenscholing op het terras is niet toegestaan. Het terras is gesloten. Respecteer de aangebrachte afzetlinten.

Algemene oproep : ga verstandig om met deze verruiming in de maatregelen. Wij hopen dat over een maand weer wat meer ruimte komt.

Aanvullend dient te worden gemeld dat het op het water naar verwachting rustig zal zijn en dat het water nog koud is. Bereid je goed voor. Varen is op eigen risico. Hulpverlening bij calamiteiten is waarschijnlijk beperkt. U vaart immers alleen.

 

BESLUITEN TOT 14 JUNI

14 JUNI : TOILET IS WEER GEOPEND

30 APRIL : HET TERREIN IS BEPERKT GEOPEND. CLUBGEBOUW,TERRAS EN SANITAIR IS NOG GESLOTEN. ZELFSTANDIG ZEILEN EN KLUSSEN TOEGESTAAN.

27 MAART : HET TERREIN VAN CATPOINT IS TOT NADER ORDER GESLOTEN VOOR ALLE ACTIVITEITEN. 

ENKEL VOOR NOODGEVALLEN ZIJN SLEUTELS BESCHIKBAAR BIJ HET BESTUUR. AAN TE VRAGEN VIA Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7 APRIL : ENKEL NOODZAKELIJK ONDERHOUD AAN DE HAVEN MAG WORDEN UITGEVOERD. ALGEHEEL VERBOD GESTELD DOOR GEMEENTE GOEDEREEDE.

14 APRIL : PARKEERPLAATS DE PUNT AANGEWEZEN ALS VERBODEN GEBIED EN AFGESLOTEN. HET OPHALEN VAN CATAMARANS IS NIET MEER MOGELIJK. TOEGANG IS MET BARRIËRS AFGEZET.

21 APRIL : MAATREGELEN TOT EN MET 19 MEI VERLENGD. TOT DIE DATUM GEEN ACTIVITEITEN. WEDSTRIJDEN EN TOERTOCHTEN TOT 1 SEPTEMBER VERBODEN. 

Dit op grond van de noodverordening van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (waar Goeree-Overflakkee onder valt) dd 27 maart 2020 en verscherping dd 1 april 2020:

1) alle vergunde activiteiten zijn tot 1 juni verboden (art 2.1 lid 3). Alle wedstrijden en toertochten zijn vergunning-plichtige evenementen;

2) op grond van art. 2.1 lid 1 : het is verboden om samenkomsten te laten ontstaan.

3) op grond van art. 2.3 lid 1 : het is verboden om een sportgelegenheid geopend te houden.

4) op grond van art. 2.5a : het is verboden om gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen geopend te houden.

Aanvullende aanwijzing dd 7 april door de Gemeente Goedereede : algeheel verbod recreatief verblijf en onderhoud schepen.

Parkeerplaats de Punt is op 14 april aanvullend aangewezen als verboden gebied en is geheel afgesloten..

Het jubileum zal in ieder geval niet op 6 juni plaatsvinden en zal worden verplaatst naar een latere datum  in het jaar.

                                                                          (o)                                                                               

 

1 juni 2020

Nieuwe noodverordening van kracht. Regels zijn versoepeld. Sportkantines nog tot 1 juli gesloten.

27 mei 2020

Eilanden Grevelingen zijn weer opengesteld

6 mei 2020

Mogelijk de volgende versoepelingen te verwachten:

11 mei : buitensporten toegestaan

1 juni : terrassen weer open;

1 juli : sanitair weer open;

1 september : tourtochten en wedstrijden weer mogelijk

Voorwaarde : 1,5 meter afstand houden

30 april 2020

Parkeerplaats De Punt geen aangewezen gebied meer volgens de Noodverordening.

29 april 2020

Dagrecreatie is weer toegestaan. Terrein is beperkt geopend.

21 april 2020

Maatregelen voorlopig door het kabinet tot en met 19 mei verlengd. Evenementen tot 1 september verboden.

18 april 2020

Watersportverbond : in ieder geval tot en met 28 april geen activiteiten. Vergunningplichtige evenementen in ieder geval tot 1 juni (wedstrijden en toertochten). 21 april wordt besloten of andere activiteiten weer kunnen opstarten.

14 april 2020

Parkeerplaats De Punt is afgesloten per 14 april

9 april 2020

Parkeerterreinen stranden gesloten. Ook jachthavens gesloten voor dagrecreatie

7 april 2020

Algeheel verbod recreatief verblijf op jachthavens. Ook geen onderhoud toegestaan aan schepen

Enkel door eigenaren van havens mag noodzakelijk onderhoud worden gepleegd aan de haven.

1 april 2020

Noodverordening aangescherpt

31 maart 2020

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

30 maart 2020

Aantal corona-gevallen stijgt op Goeree-Overflakkee.

Recreatief nachtverblijf op campings, vakantieparken en jachthavens verboden

Plaatsen aangewezen op de Grevelingen, waar je niet mag verblijven (Hompelvoet en Ossenhoek)

27 maart 2020

Gemeente Goeree-Overflakkee kondigt noodverordening aan (zie officiële publicatie). In de noodverordening van 26 maart zijn maatregelen aangescherpt en nieuwe maatregelen ingevoerd:

  • Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven.
  • Evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020.
  • Alle overige bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Ook als het gaat om samenkomsten van minder dan 100 mensen. Er is een uitzondering gemaakt voor onder andere gemeenteraden en religieuze samenkomsten. Voor begrafenissen en bruiloften geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, op voorwaarde dat zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.
  • Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot en met 6 april van kracht, ook de sluiting van scholen.

zie https://igo.nl/nieuws/actueel/artikel/27067/Nieuwe-noodverordening-groepsvorming-Goeree-Overflakkee-niet-toegestaan

26 maart 2020

Watersportverbond https://www.watersportverbond.nl/nieuws/update-maatregelen-rond-coronavirus-voor-water-sport-samengevat

Alle activiteiten, welke vergunningplichtig zijn, zijn tot 1 juni 2020 verboden. Alle sportclubs zijn tot en met 6 april gesloten. Uitzonderingen zijn : zaken noodzakelijk voor continuering van de organisatie, mits de hygiëne-maatregelen in acht worden genomen

24 maart

Vakantieparken dicht? https://www.ad.nl/rotterdam/sluit-de-vakantieparken-en-campings-op-goeree-overflakkee~ad6f7c92/?referrer=https://www.google.nl/

Milieustraten dicht https://www.goeree-overflakkee.nl/portal/overzicht-producten-en-diensten_43368/product/milieustraat-goedereede_773.html

Noodverordening Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond https://vr-rr.nl/actueel/@56744/noodverordening-0/

23 maart 2020

Op 23 maart is door de regering de periode van de geldende maatregelen voor bijeenkomsten verlengd naar 1 juni. Hierbij zijn bijeenkomsten in zijn algemeenheid verboden. Daarnaast kan de gemeente nadere voorschriften stellen en handhaven. Dat betekent dat onze geplande activiteiten in het geding komen en dat wij als Catpoint maatregelen moeten treffen om zeker te stellen dat de 1,5 afstand gewaarborgd blijft. Wij zullen u nader berichten hoe Catpoint dat na de start van het seizoen gaat organiseren.  

Advies Watersportverbond

Het watersportverbond en Catpoint volgen het advies van de overheid om verenigingen tot minimaal 6 april te sluiten. Activiteiten met meerdere leden, zoals de klusdag zijn vooralsnog geannuleerd. De noodzakelijke klussen worden gecoördineerd uitgevoerd met kleine ploegjes of individueel.

De eerste activiteiten en wedstrijden vinden op 25 en 26 april plaats. Catpoint volgt de ontwikkelingen op de voet en zal na 6 april vaststellen hoe de impact gaat worden op onze jaarkalender.

Maatregelen algemeen Nederland

Voor onze buitenlandse leden, hierbij een overzicht van de sociale maatregelen, die in Nederland (en dus ook voor ons) gelden:

  1. hou waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar; Halten sie nach Möglichkeit 1,5 meter voneinander entfernt; Gardez 1,5 mètre les uns des autres dans la mesure du possible
  2. was je handen regelmatig; Waschen Sie Ihre Hände regelmäsig; Lavez-vous les mains régulièrement
  3. hoest of nies in de binnenkant van je elleboog; Husten oder Niesen in Ihrem Ellbogen; Toussez ou éternuez à l'intérieur de votre coude
  4. gebruik papieren zakdoekjes; Seidenpapier verwenden; Utilisez du papier de soie
  5. schud geen handen; Hände nicht schütteln; Ne vous serrez pas la main

Oproep Gemeente

De burgemeesters van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten roepen tevens op om niet naar de camping, vakantiepark of jachthaven te komen. Dit zal tevens invloed hebben op onze activiteiten en voor een aantal leden.

    

Het bestuur.