header 2019

Verslagen van de toertochten

28 mei

Door slechte voorspelling van windkracht geen georganiseerde toertocht. Uiteindelijk werd het toch zeilbaar weer en waren er een flink aantal zeilers. Alsnog een geslaagde dag met veel bedrijvigheid en gezelligheid op de club.

17 juni

Geen wind die dag. Nog wel geprobeerd, maar het was bladstil. 

Zie hier Dirk-Jan in de verte. Zo glad als een spiegel. Wel gezellig op de club.

 Afbeelding_van_WhatsApp_op_2023-06-17_om_14.26.03.jpg

1 juli

De weergoden werkten niet mee. geen deelnemers voor de toertocht. De windzak had het ook al opgegeven.

Afbeelding_van_WhatsApp_op_2023-07-01_om_11.52.59.jpg

15 juli

Geen toertocht, wegens harde wind.

29 juli

Geen toertocht, wegens slechte vooruitzichten.

12 augustus

Helaas vandaag teveel wind 💨 voor een toertocht, maar er zijn wel zeilers op de club die het even gaan knallen. Verder is het gezellig druk en eten we vanavond op de club.

26 augustus - toertocht en clubBBQ

Wederom teveel wind voor een toertocht, maar wat hebben we een super gezellige dag gehad. Natuurlijk zijn er toch boten het water op gegaan, Nico heeft nog een reddingsactie uitgevoerd geholpen door Bertil en Coenraad. Maar verder heeft iedereen genoten van de stevige wind. Op de kant was het ook genieten, op een paar druppels na dreven alle buien ons voorbij. Astrid heeft het maken van de salades super gecoördineerd, er waren weer heel veel helpende handen, de BBQ werd door Bart , Bertil en Nico geregeld en met z’n allen hebben we alles weer opgeruimd. Klapstuk was de onverwachte komst van Hans en Yvonne uit Frankrijk 🇫🇷 Hans werd gelijk aan het werk gezet om zijn beroemde Irish coffee te maken. Kortom, volgens mij was het een hele geslaagde dag.

hanskraai.jpg

2 september

 

16 september

Te weinig wind die dag, dus geen toertocht.

30 september

Vandaag een heerlijke toertocht gehad. Met vier boten richting Archipel. Ik hield ze, vanaf de rib ,goed in de gaten 😅maar ze verdwenen ineens allemaal achter Stampersplaat. Uiteindelijk heb ik ze weer gevonden 😁en zijn we veilig op Achipel aangekomen. Terug leek er iets meer wind te zijn en heeft iedereen lekker terug kunnen zeilen.

Afbeelding_van_WhatsApp_op_2023-09-30_om_16.57.42_0023deb8.jpg