header 2019

Hier het overzicht met uitslagen van het clubkampioenschap Catpoint 2020

 

Verslagen van de wedstrijddagen

3 mei : afgelast wegens Corona.

16 mei : afgelast wegens Corona.

17 mei : F16/F18 KE afgelast wegens Corona.

1 juni : afgelast wegens Corona.

14 juni : afgelast wegens Corona.

5 juli : afgelast wegens harde wind (8 Bft).

19 juli : 2 korte banen en 1 lange baan. Totaal 7 a 8 deelnemers. Wind 5-10 knopen en droog. Een goede dag om weer te wennen.

2 augustus : Een zonnige dag met wat bewolking en een lekker windje van 10 knopen. Er zijn 8 deelnemers en wij varen baan 3, die door André en Eddy zijn uitgelegd. De 3e wedstrijd geen lange baan, maar dezelfde baan 3 die nog sneller werd afgelegd, omdat het harder ging waaien, terwijl er ander weer was opgegeven. Een mooie zeildag!

16 augustus :  Een warme, klamme dag met een klein windje van 5 knopen uit het zuidoosten. Een wedstrijdveld met 5 boten met wedstrijdleiding Marc en Ronald mbv de dames. Bij de 2e wedstrijd startte John en Kees te vroeg en kregen een individuele terugroep, maar iedereen ging terug en gingen liggen wachten???? Toch maar weer opnieuw gestart, wederom John en Kees te vroeg gestart, maar zij zeilden door en kregen een OCS. Helaas scheurde de spi van Bertil en Frans en zij moesten stoppen.

23 augustus : Afgelast wegens te harde wind. De Grevelingen Regatta is verplaatst naar 6 september. 

6 september : De afgelaste Grevelingen Regatta 2020 van 23 augustus vond op 6 september plaats. Wat een grote opkomst met 14 deelnemers! Het was dan ook supermooi zeilweer: zon met wolken en WZW wind met 11 knopen. Twee veiligheidsboten op het water: 1 Rib (René) bij de kopgroep en de gele boei bij de Grevelingenboei (waar de boten tussendoor moesten varen) en 1 bezemboot (Josseline en Arjen). De eerste start een algemene terugroep, omdat er een aantal boten te vroeg weggingen, maar ook dat er een motorboot en een zeilboot door het startveld gingen.

De eerste catamaran, die terug was, was van Marc en Ronald in 2.11.25 u. Onderweg hadden Leo en Marcel nog een aanvaring, wat tot een protest leidde en die is afgehandeld in voordeel van Marcel. De laatste boot van Christian Lambrecht en Uwe finishte in 3.46.01 u. 

De eerste die binnengekomen waren zijn ook overall de winnaar: Marc en Ronald (zij kregen de Grevelingen wisseltrofee).

Tweede waren Leo en Kees en derde werden Marcel en Benoit. De pechprijs was voor Nico en Glenn met de Tornado Classic, waar de fok was losgegaan, maar gewoon doorvoeren. Zij werden alsnog 10e!

Zie hier voor een foto-impressie

20 september : Een heel mooie zomerse dag in de herfst met een NO-windje van 7 knopen, soms wat meer, soms wat minder. Een deelnemersveld van 6 boten. Die dag 2 korte banen en één lange baan gevaren. De eerste wedstrijd wonnen Geoffroy en Gilles stipt voor Marc en Ronald. De tweede wonnen zij wel voor Leo en Maarten. De lange baan ging via de palen achter Hompelvoet en dan weer terug finish voor Catpoint. Marcel en Benoit kwamen hier als eerste over de finish. Nico zeilde nu met Glenn op de Tornado Classic en werden nu 4e.

Met dank aan Gideon voor de baan uitleggen en ondersteuning. Hier zijn foto's van die dag te vinden.

4 oktober : Verplaatst naar 11 oktober

11 oktober : Toch nog een mooie zeildag deze verplaatste inhaalwedstrijd. Het begon met regen, maar daarna mooi weer met een zonnetje en een lekker NW- windje. Er waren 4 deelnemers. In de 1e wedstrijd brak de schoot van de Tornado Classic, maar kon verwisseld worden voor de 2e wedstrijd. Deze stond niet gepland, maar wegens het mooie zeilweer alsnog gezeild. Een minpuntje was dat de deelnemerslijsten in het water waaiden; Astrid trok haar schoenen en broek uit om ze uit het water te vissen. Wij hebben toch een uitslag:

De 1e wedstrijd werd gewonnen door John en Eddie en de 2e wedstrijd door Leo en Maarten.

Dit veranderde echter niet de totaaluitslag. Zie hier voor een foto-impressie

Een heel bijzonder seizoen, waarbij wij blij zijn dat wij toch een aantal wedstrijden konden zeilen met elkaar in goede gezondheid.

De wedstrijdcommissie.