header 2019

Hier vindt u de verslagen van de wedstrijddagen en het overzicht met uitslagen van het clubkampioenschap Catpoint 2022

HIER DE EINDUITSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP 2022

Verslagen van de wedstrijddagen

15 mei 2022

Een prachtige start van het nieuwe wedstrijdseizoen 2022! Een zonnetje, windje van ongeveer 10 knopen en 10 boten aan de start!  Helaas was voor Pedro en Max de wedstrijd snel fini, omdat de crossbar kapot ging. Bij de 1e wedstrijd was het nog een matig windje, maar de 2e wedstrijd was perfect! Allebei de wedstrijden gewonnen door Sanne en Frank.

Na de lunch nog een rondje Hompelvoet gevaren, ook gewonnen door Sanne en Frank, maar 2e werden Geoffroy en Gilles, die kwamen met een juichkreet over de finish.

De rib in het nieuwe boothuis halen en brengen gaat nu perfect!

Met dank aan Marcel en Annemarie.

29 mei 2022

Een mindere dag van het Hemelvaartsweekend met bewolking, wat regen en een NW wind van 15 knopen maar wel vlagerig. Wedstrijdleiding waren Marc en Ronald. Een up en down baan uitgelegd voor 4 deelnemers. De spi van John en Wouter kwam naar beneden in de 1e wedstrijd.

Uiteindelijk maar 2 wedstrijden gevaren.

6 juni 2022

Wegens te harde wind is de langebaanwedstrijd afgelast.

26 juni 2022

Een wedstrijdveld van 8 boten met bewolkt weer met een zuidwestenwindje van 6 knopen. Helaas ging de wind draaien en viel halverwege de wedstrijd weg.

De nog te zeilen wedstrijden zijn gecancelled. 1e werden Sanne en Frank, 2e Ronald en Marc en 3e Leo en Maarten.

Met dank weer voor de ribondersteuning van Eddie en Eddy.

3 juli 2022

Met een lekker westenwindje, maar zwaar bewolkt, hebben wij vandaag wedstrijden gevaren met 9 deelnemers. De eerste wedstrijd met 10 knopen, de tweede wedstrijd met 15 knopen. Tweemaal een up-en-downbaan en de 3e wedstrijd met 12 knopen een rondje Archipel BB.

In alle wedstrijden waren de 1e ,2e en 3e plaats voor dezelfde deelnemers, namelijk Sanne en Frank, John en Wouter, en Marcel en Andre.

17 juli 2022

Met een klein oostenwindje gauw de wedstrijdbaan uitgelegd en gestart, maar toen viel toch de wind weg. Baan 2 veranderd in baan 1.

Daarna draaide de wind naar het zuid-oosten en werd voor de 2e wedstrijd de wedstrijdbaan gewijzigd, ook baan 1 gevaren.

Wij waren met 8 boten waaronder 1 gast. De overalluitslag is zonder de gast.

Met dank aan Pedro en Max en Mischa op de rib.

31 juli 2022

Vandaag een flinke wind van 17 tot 21 knopen. 3 catamarans wilden de strijd aangaan, maar voordat de wedstrijd begonnen was, sloegen ze al om. De wedstrijd is gecancelled. We hebben het geprobeerd.

omslaan2

omslaan1

14 augustus

Een zeer warme en klamme wedstrijddag met in de eerste wedstrijd een aardig oostenwind van 5 knopen. In de tweede wedstrijd viel de wind weg en draaide naar het westen. Er was een baan uitgelegd met 4 boeien, zodat de wind kon draaien. Ronald en Marc zijn tweemaal eerste geworden. Met dank aan Bertil.

21 augustus

Wat een heerlijke zeildag voor de Grevelingen Regatta: een westenwind met 12 a 15 knopen met een zonnetje en een wolkje. Een wedstrijdveld van 14 boten waaronder 2 boten van Catclub Den Osse!

2 boten met een handicap boven 105 moesten een kleinere ronde doen dan de grote boten. Als eerste eindigden Sanne en Frank in 1 uur, 27 minuten en 51 seconden, zeer snel en ook overall de eerste plaats en zij kregen de Wisseltrofee.

De overige prijzen waren:

* een voor de wind biertje voor aanstormend talent bij Catpoint: Thymen en Karsten

* een volle laag biertje voor Mario en Anja van de catclub Den Osse

* een opsteker biertje voor Leo die binnenkort aan zijn heup geopereerd wordt. 

Hieronder de uitslag van de regatta:

 uitslag2022regatta

 Met dank aan Rene met zijn rib en Josseline, Jaap en Mischa op de Catpointrib.

4 september

Wegens de afwezigheid van de belangrijkste deelnemer (de wind), geen wedstijden die dag.

18 september

Wegens harde wind en regen geen deelnemers, dus ook geen wedstrijden.

2 oktober

Een heerlijke dag met een zonnetje, wolken en een westenwindje met 7-8 knopen. Anders dan de voorspelling eerder die week.

Een up en downbaan voor 5 wedstrijdzeilers, in de 1e wedstrijd werden Dirk-Jan en Pieter-Bas 1e en in de 2e wedstrijd werden Wouter en John 1e.

Zij werden ook 1e in de lange baan die via den Osse, Dwars in de Weg, langs de paal om Archipel en terug naar Catpoint ging.

9 oktober

De laatste wedstrijd van het seizoen 2022 met superweer! Een mooi zonnetje met een zuidoosten wind van 10 knopen en 4 deelnemers.

Wij konden geen baan voor Catpoint uitleggen ivm wedstrijden Grevelingen Cup, maar wel een een hele mooie lange baan:  Start, Archipel SB, Stampersplaat BB, Paal BB, Hompelvoet BB, finish.

Ronald en Marc waren als 1e binnen in 1.24.23 u en zijn 1e geworden. Tweede zijn geworden Marcel en Benoit, derde waren Geoffroy en Gilles en vierde Nico en Glenn.

Wat toch weer wat verschuivingen in het algemeen klassement veroorzaakte.

Wij hebben een heel mooi zeilseizoen gehad, wel met zeer wisselende zeilcondities. Wij hopen elkaar te zien op de ALV waar de bekers van het clubkampioenschap uitgereikt gaan worden. Een goede winter gewenst en tot volgend jaar!

De wedstrijdleiding, Nico en Astrid