header 2019

Om de jeugd met zeilen kennis te laten maken, heeft Catpoint een aantal kleine zeilbootjes (Optimisten en Bic-Q) en zelfs een Hobie 13 beschikbaar. Eind 2016 zijn zelfs 2 Lasers RS Quba aangekocht !

De afgelopen jaren blijkt daar - vooral in de zomer, als het water ook wat warmer is - vaak belangstelling voor te bestaan.

Algemene informatie:

Catpoint stelt een aantal boten voor de jeugd ter beschikking. Dit doen we nu al een aantal jaren en vele kinderen (en ouders) maken hier dankbaar gebruik van.

Gebruik van de jeugdboten is geheel gratis en vrijblijvend voor leden. Wel wordt er van de ouders verwacht, dat zij zelf verantwoordelijkheid nemen voor kind en materiaal. Bij kleine beschadigingen verwachten we dat de ouders deze zelf weer in orde maken. Bij grotere schades dient contact te worden opgenomen met de terreinbeheerder over de verdere afhandeling hiervan.

Let op:
Tijdens het zeilen valt de aansprakelijheid onder de WA-verzekering van de ouders (aanvaring, letsel)
Gedurende het zeilseizoen proberen we regelmatig gezamenlijk af te spreken, omdat het voor de kinderen veel leuker is om samen het water op te gaan. Vaak ook ontstaat zoiets spontaan op mooie (zeil-)dagen !
Ouders kunnen met de dingy in de buurt blijven om de veiligheid te waarborgen en instructie te kunnen geven.

Wel wordt verwacht dat de zeilertjes zuinig op de spullen zijn en deze na het gebruik weer netjes opruimen. Dit betreft ook de surfpakken, schoentjes en zwemvesten. Indien de maat er voor uw kind niet bij zit, zult u zelf e.e.a. moeten aanschaffen.
Voornaamste doel van het jeugdzeilen is om de kinderen lol te laten beleven in, op en om het water.
We doen dus geen opleiding tot wedstrijdzeilen, maar willen juist een stuk gezelligheid en ontspanning, op en langs het water voor kind en ouders.